Duurzamer tin voor Microsoft, Dell, Asus

Duurzamer tin voor Microsoft, Dell, Asus

03-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De IT-concerns Microsoft, Dell en Asus zijn in 2013 duurzamer gaan werken. De drie bedrijven zetten zich in voor duurzame tinwinning in Indonesië en zijn transparanter over de herkomst van grondstoffen.

Volgens de milieuorganisatie Milieudefensie heeft Microsoft bevestigd dat het concern zich aansluit bij de tinwerkgroep van het Initiatief Duurzame Handel. Eerder deden grote elektronicaproducenten als Philips, LG, Sony en Apple al hetzelfde. Philips kondigde vorig jaar al aan zich binnen de sector sterk te maken voor de verduurzaming van de tinwinning. HTC, het Chinese Huawei en Nintendo blijven nog achter.

Wereldwijd gebruiken elektronicaconcerns zo'n 4 miljoen kilo tin per jaar voor de fabricage van smart phones en tablets. Ongeveer een derde deel is afkomstig van de tinzanden op de Indonesische eilanden Bangka en Belitung (het voormalige Billiton), voor de kust van Sumatra. Indonesië is samen met China de grootste leverancier van tin.

Het afgraven van tinzanden betekent volgens Milieudefensie een aanslag op de natuur en de gezondheid van de inwoners van de eilanden. Met relatief eenvoudige maatregelen is de impact te verminderen, zegt Evert Hassink van de milieuorganisatie. Bedekken en herbeplanten van oude mijngebieden draagt al bij aan het herstel.

Bron: Milieudefensie, IDH | Foto: Michael Kelley, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT