O2, Vodafone lanceren ecolabel voor smartphones

O2, Vodafone lanceren ecolabel voor smartphones

03-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

O2 en Vodafone hebben een classificatiesysteem ontwikkeld voor de duurzaamheid van mobiele telefoons. Eco Rating 2.0 geeft klanten meer duidelijkheid over de impact van hun toestel.

Het label is opgezet in samenwerking met het ‘Forum for the Future’. Dit is een internationale, onafhankelijke non-profit organisatie, die bedrijven en overheden ondersteunt in hun streven naar duurzaamheid.

Tot nu gaven aanbieders van mobiele telefonie elk hun eigen specificaties over het energie- en grondstofverbruik van een telefoon. Het nieuwe label stroomlijnt die informatie, zodat consumenten de apparaten van verschillende aanbieders kunnen vergelijken. O2 en Vodafone zijn de eerste die de voetafdruk van hun toestellen inzichtelijk maken. In 2015 volgt ook Orange. Daarmee zijn de drie grootste telefonie-concerns in het classificatiesysteem vertegenwoordigd.

Volgens Bill Eyres, hoofd duurzaamheid bij O2, vragen steeds meer consumenten om maatschappelijk verantwoorde producten. De transparantie die Eco Rating 2.0 oplevert, komt aan die wens tegemoet.

Bron: businessgreen | Foto: Osman Kalkavan, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT