Google test zwevende windturbines

Google test zwevende windturbines

14-10-2014 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Google wil volgend jaar op Hawaï een pilot uitvoeren met zwevende windturbines.

De zwevende windturbine is ontwikkeld door het Amerikaanse Makani Power. Vorig jaar heeft Google het bedrijf overgenomen en opgenomen in de innovatieve tak; Google X. De vliegende windturbine wordt door Google getest en verder ontwikkeld. De windturbines zweven in de lucht en kunnen door windkracht groene energie opwekken.

De veel kleinere en compactere windturbines leveren aanzienlijke kostenreductie op doordat minder materiaal nodig is dan voor reguliere windturbines. Daarnaast kunnen windturbines niet overal geplaatst worden, omdat er niet overal genoeg wind is. Dat zegt Peter Fitzgerald, sales director bij Google. Met de zwevende turbines wordt ook deze beperking verholpen.

Google heeft reeds kleinere versies van de zwevende windturbines getest. Nu volgen de laatste stappen om de windturbine op de markt te kunnen brengen.

Bron: BusinessGreen | Foto: Mark JP, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT