Duurzaam met apps van eBay en Kindle

Duurzaam met apps van eBay en Kindle

22-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De applicaties van eBay, Kindle, Skype en Google Maps zijn niet alleen populair, maar dragen ook het meest bij aan het promoten van duurzaam gedrag.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeks- en adviesbureau WSP Group. WSP heeft een ratingsysteem voor apps ontwikkeld om te meten welke apps het meest bijdragen aan verduurzaming in het dagelijks leven. Hieruit heeft het bureau een top 20 samengesteld.

De apps zijn beoordeeld op basis van drie factoren: populariteit en de zogenaamde houdbaarheid van de app. Dit wordt bepaald door onder andere de waardering en de functionaliteit. Als derde factor geldt de impact op het milieu.

De apps op de lijst voldoen aan minstens één van de volgende vijf criteria: het stimuleren van hergebruik van goederen, brandstofverbruik beperken, voedselverspilling tegengaan, consumenten duurzame opties bieden en vervanging van materiële door digitale consumptie.

Top 5

Op nummer één staat de online marktplaats eBay. De populaire website maakt het makkelijk om afgedankte spullen te verkopen en dat leidt tot minder afval en minder consumptie. Kindle volgt op nummer twee. De e-reader beperkt het papierverbruik aanzienlijk.

Ook Skype en Google Maps gelden volgens WSP als duurzaam. Google Maps zorgt met efficiënte navigatie voor 12 procent minder brandstofverbruik. Skype maakt het mogelijk om kosteloos over de hele wereld audio- en videogesprekken te voeren. Dit voorkomt onnodige reiskilometers voor ontmoetingen of overleg.

Bron: greenbiz.com, WSP | Foto: Ian Lamont, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT