Aan een zonneboom je smartphone opladen

Aan een zonneboom je smartphone opladen

31-10-2014 13:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een boom die naast beschutting ook gratis Wi-Fi en een USB-oplaadpunt biedt. Dat kan bij de e-Tree van het Israëlische Sologic, een bedrijf voor hernieuwbare energiesystemen.

De bladeren van de e-Tree zijn zonnepanelen die zonlicht opvangen en tegelijkertijd beschutting bieden. Je kunt onder de boom op een bankje zitten, je smartphone opladen en gebruik maken van internet. Ook is er een fonteintje met gekoeld water. Voor de e-Tree community is er een LCD-scherm waar gebruikers van de zonneboom met elkaar in contact kunnen komen. In het donker is de rust- en oplaadplek onder de boom verlicht.

De eerste e-Tree staat al in het Ramat Hanadiv natuurreservaat in Israël, maar komt ook in parken en bij scholen en universiteiten. Volgens Michael Lasry, uitvinder van de e-Tree, is de boom een ecologische sculptuur die bedoeld is om het maatschappelijke bewustzijn voor milieu en duurzaamheid te bevorderen.  Sologic wil in heel Israël en wereldwijd de e-Trees plaatsen.

 

Bron: newsdiscovery.com, sol-logic.com, youtube.com | Foto: Sologic

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT