Citi steekt 8 miljoen in groen datacentrum Londen

Citi steekt 8 miljoen in groen datacentrum Londen

07-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse bank Citi investeert $ 8,1 mln in energie-efficiëntie voor zijn Londense datacentrum. Daarmee hoopt het concern 10 procent te besparen op de energierekening.

De Britse Green Investment Bank (GIB) draagt voor de helft bij aan de benodigde investeringen. Het is voor het eerst dat de groene investeringsbank een project in de financiële sector aanpakt. De GIB is vorig jaar opgericht door de Britse regering voor de financiering van duurzame projecten. Die moeten de CO2-uitstoot in het land omlaag brengen.

Primeur

Citi schaft een CCP-unit van 2,8 megawatt aan. Het decentrale systeem levert 71 procent van de elektriciteit die het datacentrum nodig heeft en zorgt voor de koeling van de serverruimtes. Daarnaast vervangt Citi de bestaande koelunits en moderniseert de bank het airco-systeem.

Het CCP-project is het eerste in zijn soort in een Brits datacentrum. Citi hoopt de totale energiekosten met 10 procent te drukken. Het Londense datacentrum is nu nog aangesloten op het elektriciteitsnet en gebruikt dieselgeneratoren als noodvoorziening. De aanpassingen zijn eind 2016 voltooid.

Vergroening

Citi werkt wereldwijd aan de vergroening van zijn datacentra. Veel oude faciliteiten zijn gesloten en de bank bouwde acht nieuwe centra bij. Het Citi-datacentrum in Frankfurt kreeg als eerste ter wereld een LEED Platinum certificering.

De ICT-sector is, na de luchtvaartindustrie, een van de meest energie-intensieve sectoren. Tot 80 procent van de kosten van een datacentrum zitten in het stroomverbruik. Efficiencymaatregelen zetten daardoor direct zoden aan de dijk. Volgens de Green Investment Bank was dit de belangrijkste reden om het besparingsprogramma mede te financieren.

Bron: RAC, EnergyManagerToday, Clark Energy | Foto: Danlel Foster, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT