Apps vreten stroom

Apps vreten stroom

10-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sociale media-applicaties en spelletjes op de telefoon slurpen veel stroom. Ook wanneer ze niet worden gebruikt.

De grootste boosdoener voor de afname van de prestaties van smartphones is de Facebook-app. De app verbruikt veel vermogen voor opslag en dataverbruik. Dat zegt antivirus- en internetbeveiligingsbedrijf AVG. AVG voerde het onderzoek uit onder een miljoen anonieme gebruikers van de AVG Android-app. Populaire apps met minstens één miljoen Google Play downloads zijn meegenomen in het onderzoek.

AVG stelde vier categorieën samen; apps die de prestaties verslechteren, stroom verspillen, veel opslagruimte gebruiken en game-apps die veel stroom verbruiken. Volgens AVG is Facebook de app die de prestaties van een telefoon het meest naar beneden trekt. De app AllShareCast Dongle is de grootste stroomverspiller. De NY Times heeft de app die het meest onnodig opslagruimte inneemt. Tenslotte verbruikt het spel Puzzle & Dragons de meeste stroom. Ook de vooraf geïnstalleerde apps op smartphones zijn grote stroomverbruikers.

Voor een langere batterijduur en betere prestaties adviseert AVG om bijvoorbeeld de app-meldingen uit te schakelen, tijdelijke bestanden te verwijderen en het beperken van de hoeveelheid gegevens die een app op de achtergrond mag downloaden.

Bron: Cnet | Foto: Jason Howie, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT