LinkedIn bespaart rekenkracht met slim algoritme

LinkedIn bespaart rekenkracht met slim algoritme

12-11-2014 11:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

LinkedIn heeft een nieuw software-raamwerk ontwikkeld dat data opdeelt in blokken. Met de algoritmes kan de netwerksite efficiënter gebruik maken van zijn rekenkracht.

LinkedIn heeft naar eigen zeggen wereldwijd 332 miljoen gebruikers. De berg data die het bedrijf verzamelt en analyseert over het gedrag van die gebruikers en hun onderlinge verbanden, is enorm. De zakelijke netwerksite dreigde daardoor tegen de grenzen van zijn rekenkracht aan te lopen.

Cubert, zoals het nieuwe systeem heet, wordt bovenop de bestaande software geplaatst. Het raamwerk deelt beschikbare data op in hapklare blokken. Dat maakt het gemakkelijker om rekenkrachtbesparende algoritmes toe te passen. Dat vermindert de serverbelasting en bespaart daarmee op het elektriciteitsverbruik. Bovendien zijn de data inzichtelijker voor de ICT-experts van LinkedIn. Als Cubert met de gegevens klaar is, kan het bestaande data-analysesysteem van LinkedIn er verder mee aan de slag.

LinkedIn heeft het script voor Cubert open source gemaakt. Bedrijven die met dezelfde problemen worstelen als de netwerksite, kunnen de algoritmes daardoor ook toepassen.

Bron: LinkedIn, Gigaom | foto: Nan Palmero, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT