Cloud&Heat verwarmt huizen met cloudserver

Cloud&Heat verwarmt huizen met cloudserver

17-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Duits bedrijf zet restwarmte van zijn serverkasten in om huizen en kantoren te verwarmen.

Dat meldt Tweakers. Gebruikers betalen Cloud&Heat eenmalig een bedrag van € 12.000, en krijgen dan een serverkast in hun huis of kantoor geplaatst. De server wordt aangesloten op de bestaande verwarmings- en warmwaterinstallatie van het pand. Cloud&Heat blijft de servers zelf gebruiken voor haar cloud-diensten. Het bedrijf betaalt, in ruil voor de plaatsing, gedurende vijftien jaar de rekeningen voor elektriciteit en internet.

Het model is voor Cloud&Heat interessant omdat het initiatief met de decentrale servers de kosten van een groot en energie-intensief datacentrum voorkomt. Gebruikers hebben het voordeel dat zij, na betaling van de opstartkosten, vijftien jaar lang fors op hun elektriciteitsrekening besparen. De benutting van restwarmte is daarnaast goed voor de milieudruk van Cloud&Heat.

De business case van Cloud&Heat vertoont veel overeenkomsten met die van het Nederlandse Nerdalize. In 2013 ontwikkelde de Nederlandse start-up het eerste werkende prototype van hun GridHeater. Een radiator met een ingebouwde, krachtige computerserver.

Bron: Cloud&Heat, Tweakers | foto: Alan, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT