Eneco levert Google tien jaar windstroom

Eneco levert Google tien jaar windstroom

18-11-2014 16:17 | Door: Cato van Hees

Google zal tien jaar lang de volledige stroomopbrengst afnemen van een nieuw windpark bij Delfzijl. De beide bedrijven hebben daarvoor een contract gesloten.

De stroom wordt vanaf 2016 gebruikt door het nieuwe datacentrum van technologiebedrijf Google in de Eemshaven. Het windpark, met een capaciteit van 62 megawatt, garandeert dat datacentrum volledig draait op duurzaam opgewekte stroom.

De power purchase agreement (PPA) past in de strategie van Google zijn datacentra zoveel mogelijk te verduurzamen. Het is de derde deal van dit type in Europa, de achtste wereldwijd.

Bron: Eneco | Foto: Dirk Ingo Franke, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT