App stuurt in 5 minuten passend vervoer

App stuurt in 5 minuten passend vervoer

08-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuwe app helpt bij het kiezen van de meeste efficiënte transportmethode. SHIFT stuurt gebruikers binnen vijf minuten een kleine elektrische auto, een Tesla met chauffeur, of een elektrische fiets.

De smartphone-app berekent zelf welke manier van transport het beste bij de situatie past. Het systeem houdt daarbij rekening met de afstand, parkeergelegenheid, en wat de gebruiker op de bestemming gaat doen. De auto's en fietsen zijn zodanig in de stad verspreid, dat een gebruiker er nooit meer dan vijf minuten van verwijderd is.

Voor mensen die buiten de stad wonen, staat een zogenaamde forenzenshuttle op het programma. De gewenste opstapplaats van de gebruikers bepaalt de route.

Wennen

Door verschillende vervoersopties te bieden, wil de Amerikaanse start-up vermindering van eigen autogebruik stimuleren. Met behulp van SHIFT krijgen mensen de tijd om langzaam aan andere manieren van transport te wennen. Uiteindelijk is het de bedoeling van de bedenkers dat zelf een auto bezitten helemaal niet meer nodig is.

Het bedrijf ziet vooral mogelijkheden in steden met beperkt openbaar vervoer. Er loopt nu een proef in Las Vegas. Naar verwachting zijn de eerste abonnementen binnen twee maanden te koop. De goedkope variant geeft enkel toegang tot fietsen, voor ongeveer € 20 per maand. Tegen een hoger bedrag kunnen gebruikers kiezen voor een tegoed van dertig ritten per maand, of zelfs onbeperkte toegang.

Bron: FastCoExist | Foto: Highways Agency, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT