Universiteit bespaart 0,5 mln met zuinige printers

Universiteit bespaart 0,5 mln met zuinige printers

18-12-2014 16:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ricoh neemt de printdienstverlening voor de Universiteit van Maastricht op zich. Intelligente, energiezuinige apparaten verminderen de CO2-uitstoot en besparen kosten.

De Universiteit van Maastricht heeft een vijfjarig contract getekend met technologiebedrijf en IT-dienstverlener Ricoh. Aan de hand van een optimalisatieadvies belooft de nieuwe leverancier een reductie van de CO2-uitstoot met 30 procent. Volgens Ricoh kan de universiteit rekenen op een kostenbesparing van €500.000 per jaar.

Om dit te bereiken installeert Ricoh 220 multifunctionele apparaten. De energiezuinige multifunctionals kunnen printen, scannen, kopiëren en faxen. Ze vervangen de ruim 400 printers en kopieermachines die nu nog op de universiteit te vinden zijn.

Ongewild afdrukken

De printers zijn voorzien van software die ongewild afdrukken tegengaat. Dit resulteert in 25 procent minder papierverbruik. Een snelle opstarttijd en een toner die bij lage temperatuur aan het papier hecht (PxP-toner) leveren energiebesparing op. Samen met de flinke vermindering van het aantal individuele apparaten helpt dit de CO2-uitstoot terug te dringen.

De 3.500 medewerkers en 16.000 studenten van de universiteit kunnen per 1 februari 2015 van de nieuwe apparatuur gebruik maken.

Bron: Ricoh | Foto: Sorin Florea, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT