Yahoo valt in de prijzen met energiebesparing

Yahoo valt in de prijzen met energiebesparing

15-01-2015 12:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Yahoo is als winnaar uit de bus gekomen tijdens de 2014 DataCenter Dynamics North American Awards. Het Amerikaanse internetbedrijf bespaarde 44 procent energie in zijn datacentrum.

Vanwege die besparing mocht Yahoo de Improved Data Center Energy Efficiency Award in ontvangst nemen. De besparing is het gevolg van een samenwerkingsproject met SynapSense, een bedrijf gespecialiseerd in energie-efficiënte infrastructuur voor datacentra.

In Yahoo’s datacentrum in Washington paste SynapSense de Wireless Environmental Monitoring Solution toe. Het programma biedt real-time inzicht in het energieverbruik en signaleert waar besparing mogelijk is.

Als gevolg van het project, maakt het centrum voor koeling nu gebruik van buitenlucht, die optimaal door het centrum stroomt. SynapSense Active Control past de koeling automatisch aan afhankelijk van de activiteit van het datacentrum.

Bron: Yahoo | Foto: Yahoo, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT