Facebook publiceert waterverbruik

Facebook publiceert waterverbruik

13-08-2012 15:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het populaire sociale netwerk Facebook heeft het waterverbruik van één van haar datacentra gepubliceerd. Het miljardenbedrijf hoopt hiermee andere bedrijven aan te sporen duurzamer met hun water om te gaan.

Facebook heeft het watergebruik van het datacentrum in Prineville, Oregon gemeten aan de hand van de Water Usage Effectiveness (WUE), een meetinstrument dat met name kijkt naar water dat gebruikt wordt om het datacentrum te koelen. De WUE kijkt niet naar het water dat gebruikt wordt voor sanitaire of kantoordoeleinden.

Afgelopen jaar heeft het datacentrum gemiddeld 0,22 liter water per kilowattuur gebruikt om de faciliteiten op een optimale temperatuur te houden.

“Dit is een mooi resultaat, maar het WUE-concept is relatief nieuw en voor zover wij weten door niemand anders gepubliceerd”, schrijft Daniël Lee, design engineer bij Facebook, op een blog over het nieuwe project. “We hopen dat andere bedrijven ook hun WUE gaan meten en publiceren, zodat we richtlijnen kunnen opzetten en kunnen samenwerken om de waterefficiëntie te verbeteren.”

Facebook is van plan om de WUE-gegevens van alle datacentra op kwartaalbasis te publiceren. Het initiatief sluit aan bij het Open Compute Project van het bedrijf, dat het ontwikkelen van meer energie-efficiënte technologieën voor servers en datacentra promoot. Eind juli publiceerde de netwerksite al de cijfers over de CO2-uitstoot.

Facebook maakt gebruik van verschillende maatregelen om het watergebruik tot een minimum te beperken. Zo is er een systeem gebouwd dat gebruik maakt van de buitenlucht om de datacentra te verkoelen, waardoor traditionele koelmachines niet nodig zijn.

Bron: Sustainable Business Foto: Daily Collegian 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT