Van oude smartphone naar modulaire computer

Van oude smartphone naar modulaire computer

27-01-2015 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Finse bedrijf Circular Devices wil ongebruikte onderdelen van modulaire smartphones gebruiken voor een zelfbouw-computer.

De Puzzle Cluster is een computer die draait op losse, verouderde smartphone-onderdelen. Het Finse bedrijf wil de levensduur van de vervangbare CPU-modules verder verlengen. De modulaire computer is eenvoudig zelf te bouwen door de onderdelen aan elkaar te klikken.

De van oorsprong Nederlandse blokjestelefoon van Project Ara en de Finse Puzzlephone van Circular Devices zijn de twee bekendste modulaire smartphones. De gebruiker kan de telefoon naar zijn eigen wensen samenstellen en upgraden zonder een nieuw toestel te kopen.

 

Markt

 

Volgens Circular Devices is de rekenkracht te vergroten door meerdere Puzzle Clusters te koppelen. Zowel de eerste telefoon van Project Ara als de Puzzlephone moeten nog dit jaar op de markt verschijnen. Als het aan het Finse bedrijf ligt, is de presentatie van de modulaire computer niet ver weg.

Bron: Circular Devices | Foto: Circular Devices

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT