Microsoft haalt groenten uit eigen tuin

Microsoft haalt groenten uit eigen tuin

10-02-2015 10:57 | Door: Willemien Groot

De campus van softwaregigant Microsoft heeft een eigen biologische moestuin. Het bedrijfsrestaurant kweekt sla en kiemgroenten voor eigen gebruik.

In het restaurant van het Microsoft-hoofdkantoor in Redmond staan enorme verticale torens met bakken sla en microgroenten. Het groen voor salades en toppings staat in een bedje van efficiëntere substraat. De teelt is geheel biologisch. Voor de overige aanvoer van etenswaren, koopt het restaurant in bij lokale, biologische boeren.

Volgens manager Mark Freeman van Microsoft's Dining and Beverages Services heeft het personeel van de softwaregigant veel belangstelling voor duurzaam voedsel. "Ze willen weten welke ingrediënten in hun voedsel zit en waar die vandaan komen", zegt hij in een interview met de website van Microsoft.

 

Bijdrage

 

De werknemers willen zelf bijdragen aan het succes, zegt Freeman. Van de makers van de Xbox kwam de tip om plasmalampen te gebruiken in plaats van LED-verlichting. Het lichtspectrum van plasma is veel vollediger waardoor de planten natuurlijker groeien. Volgens Freeman is de campus van Microsoft vergelijkbaar met de infrastructuur van een stad. "Het interessant om te experimenteren en kijken waar we uitkomen."

Op een ander deel van de Microsoft-campus worden de groenten opgekweekt uit zaad en na acht dagen overgebracht naar het restaurantgedeelte. Na twee weken zijn de sla en microgroenten klaar voor consumptie.

Het uiteindelijke doel is alle sla en microgroenten voor het restaurant in huis te kweken. Dat zijn zo'n 270 trays per week. Daarna krijgen mogelijk ook andere cafetaria's een verticale tuin.

Bron: Microsoft | Foto: Microsoft

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT