Apple investeert $ 848 mln in zonne-centrale

Apple investeert $ 848 mln in zonne-centrale

11-02-2015 11:37 | Door: Willemien Groot

Apple steekt $ 848 mln in een zonne-energieproject dat het nieuwe hoofdkantoor, winkels en andere locaties van de elektronicagigant van stroom voorziet.

Het techbedrijf is de grootste commerciële afnemer van zonnestroom afkomstig van het nieuwe project van First Solar. Dat heeft de Amerikaanse zonnepanelenproducent bekendgemaakt.

De centrale met een geïnstalleerd vermogen van 280 megawatt ligt ten zuiden van de San Francisco, waar het nieuwe hoofdkantoor verrijst. Apple heeft een contract voor 25 jaar gesloten voor de afname van 130 megawatt van de capaciteit. Het resterende deel verkoopt First Solar aan Pacific Gas & Electric, de grootste energieleverancier in Noord-Californië.

Apple-CEO Tim Cook kondigde eerder aan dat het hoofdkwartier het duurzaamste gebouw ter wereld moet worden.

De bouw begint later dit jaar en de zonnecentrale moet eind 2016 gereed zijn. Het gaat voor beide concerns om het grootste contract dat ooit voor zonnestroom is afgesloten.

Bron: First Solar | Foto: Mountain Ash, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT