Googleplex ook op 100% hernieuwbare energie

Googleplex ook op 100% hernieuwbare energie

12-02-2015 10:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Na Apple zet ook Google in op hernieuwbare elektriciteit voor zijn hoofdkantoor. 48 nieuwe windturbines leveren vanaf 2016 genoeg stroom voor het hele Googleplex.

Dit meldt het technologiebedrijf in een persbericht. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met energieleverancier NextEra Energy Resources. Het bedrijf gaat windenergie afnemen van Altamont Pass windpark. Voordat Google begint met het afnemen van de hernieuwbare stroom, moet er nog het een en ander gebeuren. Google wil het bestaande park ombouwen tot een nieuw, efficiënter park.

Altamont Pass is een van de oudste windparken van de Verenigde Staten. 770 windturbines uit de jaren ’80 zullen plaats maken voor 48 nieuwe. De nieuwe turbines zijn twee keer zo efficiënt. Vanaf 2016 zullen ze samen 43 megawatt windstroom leveren. Dit is voldoende om het hele Google-hoofdkantoor van elektriciteit te voorzien.

Hoewel het bedrijf al langer duurzame energie gebruikt voor zijn datacentra, gebruikte Google niet eerder hernieuwbare energie voor zijn kantoren. Onlangs kondigde Apple aan $ 848 mln te investeren in hernieuwbare energie voor zijn hoofdkantoor. Google's concurrent koos voor zonne-energie.

Bron: Google, San Jose Mercury News | Foto: David J Laporte, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT