Hackathon voor de circulaire economie

Hackathon voor de circulaire economie

13-02-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

Wat hebben software-ontwikkelaars, designers en afvalexperts met elkaar gemeen? Ze zijn allen welkom om apps, tools en websites te bouwen voor de versnelling van de circulaire economie.

De organisatoren van de Open Source Circular Economy Days 2015 (OSCED2015) passen dit principe toe tijdens een hackaton voor de circulaire economie. De challenge voor de deelnemers is het bedenken van open source oplossingen die bovendien makkelijk toepasbaar en transparant zijn. Tot nu toe hebben organisatoren in Londen, Parijs, Athene en Berlijn zich gemeld.

De beste ideeën ontstaan als onwaarschijnlijke mensen elkaar ontmoeten. Dat is het idee achter de hackaton. Een evenement voor programmeurs en designers, voor projectmanagers en experts. Ieder hebben ze hun eigen expertise, maar samen bedenken ze vaak inventieve oplossingen voor een centraal vraagstuk. Vorig jaar organiseerde internationaal opererende bedrijven als KLM en Albert Heijn samen de Dutch Open Hackathon om innovaties een flinke duw in de rug te geven.

Wereldwijd netwerk

"De industrie niet zonder de inbreng van activisten en experts. Experts in de ontwikkeling van software en hardware, data-analyse en design. En experts op het gebied van afval, grondstoffen en de circulaire economie", schrijft OSCED2015 op zijn website. Alle deelnemers samen vormen een enorm netwerk van kennis en ervaring.

De initiatiefnemers willen dat het evenement van 11 tot en met 15 juni uitgroeit tot een wereldwijde aangelegenheid. Alle deelnemers staan live met elkaar in contact, via videoconferenties en gedeelde online documentatie. Want waarom zou je het wiel in twee steden tegelijk uitvinden?

Bron: OSCED2015 | Foto: OSCED2015

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT