Eerste onderdelen blokjestelefoon gesignaleerd

Duurzame telefoon

03-03-2015 15:30 | Door: Willemien Groot

De Amerikaanse smartphonefabrikant Yezz heeft onderdelen laten zien van de blokjestelefoon van Google. Het bedrijf toonde een eerste, nog niet werkende, versie.

De modulaire telefoon van Google onder de naam Project Ara, bestaat uit losse onderdelen. Consumenten kunnen hun toestel upgraden met een nieuwe accu of camera, zonder meteen een heel nieuw toestel te kopen. Yezz presenteerde een eerste versie van het toestel tijdens het Mobile World Congres 2015 in Barcelona.

Yezz bouwde in opdracht van Google verschillende blokken, zoals de accu en camera, een LED-lampje en de NFC-chip. Het bedrijf zou ook het geraamte hebben ontwikkeld, waaraan de blokjes geklikt zitten. Dat meldt de Belgische website ZDnet. De Nederlandse website Tweakers heeft een filmpje van het prototype. Het toestel werkte nog niet.

Volgens Yezz geeft het blokjesontwerp iedereen de mogelijkheid naar eigen budget een smartphone samen te stellen. Project Ara is een van oorsprong Nederlands idee. Ontwerper Dave Hakkens bedacht het idee voor de Phoneblok uit onvrede met de huidige ontwerpen voor smartphones. Het is nog niet bekend wanneer de  modulaire telefoon op de markt komt.

Bron: ZDNet, Tweakers | Foto: Motorola

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT