IT-concern Infosys in 2018 volledig over op zonnestroom

Infosys BAngalore

12-03-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

Een van de grootste IT-bedrijven van India stapt volledig over op hernieuwbare energie. In 2018 is alle stroom die het bedrijf nodig heeft, afkomstig uit zonnepanelen.

Dat meldt de Indiase krant The Hindu Times. Volgens de Indiase wet is Infosys verplicht een deel van de elektriciteitsbehoefte af te dekken met hernieuwbare energiebronnen of certificaten. Infosys heeft ongeveer 30 procent van het totale verbruik op die manier verduurzaamd.

Toch vindt Infosys de omschakeling naar een volledige hernieuwbare stroomvoorziening te langzaam gaan. De afgelopen jaren investeerde het concern in verschillende zonne-energiecentrales. Tegen 2018 moet alle stroom afkomstig zijn uit zonnepanelen. In totaal verwacht het bedrijf in 2018 zo'n 175 megawatt nodig te hebben.

Door dit verbruik op te vangen met zonne-energie, verwacht Infosys een emissiereductie van zo'n 270.000 ton CO2 per jaar.

Bron: Cleantechnica | Foto: Ashwin Kumar, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT