Fujitsu maakt computers van cd’s

Fujitsu maakt computers van cd’s

28-08-2012 13:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Japanse elektronicagigant Fujitsu heeft als eerste een systeem gelanceerd om gebruikte cd’s en dvd’s te recyclen als plastic voor notebook computers. 

Deze zomer lanceerde Fujitsu het eerste notebook van gerecycled plastic. De Japanners willen ook andere producten gaan maken van het plastic en hoopt hiermee een jaarlijkse reductie van 10 ton plastic en 15 procent CO2-uitstoot te bewerkstelligen.

Uniform plastic

Fujitsi heeft gekozen voor cd’s en dvd’s omdat deze bestaan uit polycarbonaat, een uniform plastic dat geen verontreinigingen bevat. Met dit soort plastic zijn de EU veiligheidsregels voor chemicaliën in ICT-producten makkelijker na te leven dan met gemixt plastic.

Het elektronicabedrijf hoopt het systeem snel te kunnen uitbreiden zodat meer materialen gerecycled kunnen worden, zoals plastic in computers waarin veel verontreinigingen en giftige chemicaliën zitten.

Eerdere producten

Eerder dit jaar lanceerde Fujitsu een biologisch afbreekbare computermuis en in 2011 een toetsenbord geheel gemaakt van hernieuwbare materialen.

Bron: businessGreen Foto: YAZMDG

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT