Waarom O2 een grastelefoon bouwt

Gras telefoon

20-03-2015 13:15 | Door: Willemien Groot

Een mobiele telefoon van gerecyclede onderdelen en een behuizing van gras. Het Britse telecombedrijf O2 gebruikt het prototype om aandacht te vestigen op het recyclingprogramma voor afgedankte telefoons.

Het prototype is een volledig werkende telefoon. De behuizing is gemaakt van gemaaid gras van het rugbystadion Twickenham in Londen. Na Wembley is dit het grootste stadion van Engeland. Het is de thuishaven van de Engelse rugbyploeg, waarvan O2 de hoofdsponsor is.

De bouwers mengden het gras met hars uit afval. De toetsen zijn gemaakt van lokaal hout. De elektronica, inclusief de camera, is geheel teruggewonnen uit afgedankte mobiele telefoons.

De grastelefoon moet de aandacht vestigen op het inzamelingsprogramma van O2. Consumenten krijgen tot £ 260 terug voor hun oude toestel. Het telecombedrijf wil laten zien dat die oude mobieltjes de basis kunnen vormen voor een heel nieuw product.

Volgens O2 brengt de grastelefoon de twee passies van het bedrijf samen: rugby en recycling.

Bron: O2, DesignBoom | Foto: O2

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT