IBM belooft 20 procent hernieuwbare energie in 2020

IBM

23-03-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

Technologiebedrijf IBM heeft zich aangesloten bij een groeiende groep bedrijven die de energiemix gaat vergroenen. In 2020 haalt het bedrijf 20 procent van zijn elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen.

Voor het technologiebedrijf betekent dit 800.000 megawattuur per jaar aan hernieuwbare elektriciteit uit zon, wind en water. Dat is evenveel als de behoefte van een stad met 100.000 inwoners. Dat schrijft de Australische website Reneweconomy. Het concern heeft wereldwijd 430.000 werknemers.

Nieuwe capaciteit

IBM wil bovendien bijdragen aan de toename van het aanbod aan wind- en zonnestroom. Het bedrijf dekt de stroombehoefte niet af met certificaten, maar zoekt samenwerking met bedrijven die de installaties bouwen. Door garant te staan voor de afname van schone elektriciteit, is de bouw minder risicovol.

De bekendmaking volgt op de aankondiging van grote investeringen in hernieuwbare energie van onder meer Dow Chemicals en Waltmart. De winkelketen Walmart koopt 20 megawatt bij de Franse aanbieder Akua Energy. Dow Chemicals tekende voor de afname van 200 megawatt over vijftien jaar voor een fabriek in Texas. Dit is de grootste overeenkomst in de VS ooit tussen een commercieel bedrijf en een hernieuwbare energie-aanbieder.

Bron: Reneweconomy | Foto: Kansir, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reneweconomy | Foto: Kansir, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT