Fairphone snelst groeiende Nederlandse start-up

Fairphone

30-03-2015 11:35 | Door: Thijs ten Brinck

De start-up Fairphone is de snelste groeier van Nederland. Dat bleek op een evenement georganiseerd door techwebsite The Next Web en betalingsprovider Adyen.

Faiphone is producent van smartphones gemaakt uit ‘eerlijke grondstoffen’. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting in 2013 al 60.000 telefoons verkocht. Daarmee is Fairphone koploper in Nederland, en verdient de start-up een plaats in de Europese finale van het Tech 5 Event.

“Het is fijn om erkenning en waardering te krijgen voor de kern van onze missie. We laten zien dat waarden even belangrijk zijn als winst”, zegt Bas van Abel, oprichter van Fairphone op de site Emerce. “Ik vind het fantastisch om sociale innovatie mogelijk te maken door technologie, en andersom.”

Toevoeging 25 april 2015: Fairphone heeft de competitie gewonnen.

Tech 5

Tech 5 is een evenement dat The Next Web en Adyen, tot voor kort zelf nog een start-up, organiseren om de snelstgroeiende start-ups van Europa in beeld te brengen.

Europese start-ups die zijn opgericht in of na 2010 komen in aanmerking voor deelname, mits de jaaromzet in 2014 groter was dan € 200.000. De groei is gemeten over de jaren 2012 tot en met 2014. Groei in omzet, dataverbruik en arbeidsplaatsen wegen mee in de eindbeoordeling.

Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Spanje en Groot Britannie leveren elk een finalist voor het Europese hoofdevent. Op The Next Web conferentie, 23 en 24 april in Amsterdam, neemt Fairphone het met een pitch op tegen de concurrentie uit de andere landen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Emerce | Foto: Till Westermayer, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT