Apple en Foxconn samen in recycling China

Recycling smartphones

03-04-2015 11:43 | Door: Willemien Groot

Apple China en de Chinese iPhone-fabrikant Foxconn hebben een inzamelings- en recyclingprogramma opgezet voor oude smartphones.

Een apart online platform gaat de tweedehands toestellen verkopen, voorzien van een jaar garantie. Dat meldt de website China Daily. De online verkoper heeft daarover een exclusieve deal gesloten met Apple.

Foxconn test en repareert de ingeleverde apparaten, volgens dezelfde standaarden die gelden voor nieuwe telefoons. Kapotte onderdelen worden vervangen door nieuwe. Alles wat niet direct herbruikbaar is, gaat naar een erkend recyclingbedrijf.

e-Waste

De Chinese markt voor gebruikte toestellen groeit fors. Net als de hoeveelheid e-Waste. In 2014 produceerde China de grootste hoeveelheid elektronisch afval ooit: 2,3 miljoen ton. Volgens een woordvoerder van Apple moet het Chinese initiatief een bijdrage leveren aan de vermindering van e-Waste.

Vorige maand kondigde het concern aan voortaan wereldwijd de oude telefoons van andere fabrikanten in te nemen voor recycling. Volgens het concern leidt het inzamelingsprogramma, afgezet tegen het gewicht van een smartphone, tot 90 procent hergebruik.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ChinaDaily | Foto: Vernon Chan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT