Nest Labs en SolarCity samen in slimme stroom

Nest thermostaat

14-04-2015 14:51 | Door: Willemien Groot

Zonnepanelenleverancier SolarCity en techbedrijf Nest Labs gaan samenwerken in de ontwikkeling van slimme energiesystemen.

De komende tijd krijgen 10.000 nieuwe klanten van SolarCity in Californië een gratis Nest Learning Thermostaat als ze een huurcontract afsluiten voor een zonnepaneleninstallatie. Dat heeft SolarCity bekend gemaakt in een bericht op de eigen website.

Volgens SolarCity kunnen beide partijen een bijdrage leveren aan een lager energieverbruik en een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. De technologie van Nest stippelt een op maat gemaakt schema uit voor het verbruik van stroom. Vervolgens geven de zonnepanelen of energieopslagsystemen de precieze hoeveelheid stroom af om de behoefte te dekken.

Besparingen

Nest Labs, eigendom van technologiegigant Google, levert controlesystemen voor warmte en koeling in kantoren en woningen. De thermostaat past zich aan het gedrag van de gebruiker aan om zo efficiënt mogelijk met elektriciteit om te gaan. SolarCity is de grootste leverancier van zonnepaneleninstallaties in de Verenigde Staten. Klanten huren hun systeem van het concern, dat de installatie en het onderhoud verzorgt.

Nest Labs zegt dat het slimme systeem een besparing oplevert van ongeveer 15 procent op de elektriciteitsrekening. In combinatie met eigen zonnepanelen, onafhankelijk van het net, kan de rekening nog verder omlaag.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: SolarCity, Bloomberg | Foto: Nest

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT