Microsoft bespaart $ 10 mln met interne CO2-tax

Microsoft, winkel, CO2-uitstoot

16-04-2015 15:38 | Door: Willemien Groot

Techbedrijf Microsoft heeft met een interne belasting op CO2-uitstoot in drie jaar tijd meer dan $ 10 mln bespaard op energiekosten.

In de afgelopen drie jaar heeft het concern $ 10 mln bespaard op energiekosten. De CO2-emissies zijn teruggebracht met 7,5 miljoen ton. De energieprojecten waarin Microsoft investeerde, leverden samen 10,2 miljard kilowattuur hernieuwbare energie op. Dat blijkt uit het verslag dat Microsoft donderdag heeft gepubliceerd.

"De interne carbontax vertegenwoordigt een proactieve stap om onze bedrijven verantwoordelijk te maken voor hun CO2-uitstoot", schrijft Tamara DiCaprio, directeur Duurzaamheid bij Microsoft, in de introductie bij het rapport. "Tegelijkertijd hebben we een fonds opgericht om te kunnen investeren in efficiëntie en innovatie.”

Aanvullend investeerde het techbedrijf ruim $ 2 mln in 60 projecten in 23 landen. Vooral in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Azië. Dat leverde $ 3 mln aan energiebesparingen op, en een structurele vermindering van de CO2-uitstoot met 31.000 ton.

CO2-neutraal

Microsoft zette de interne CO2-belasting op in juli 2012, als onderdeel van de bedrijfsbrede aanpak van de emissies. Uiteindelijk streeft het bedrijf naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering. De bedrijfsonderdelen van het concern zijn ieder financieel verantwoordelijk voor de kosten van CO2-vermindering en de compensatie van emissies. 

Met het geld uit het CO2-fonds is onder meer geïnvesteerd in energiezuinige verlichting, verwarming, ventilatie en koelsystemen. Ook trok Microsoft extra geld uit voor de recycling van e-waste. Eerder bleek al dat het concern een van de grote aanjagers is van hernieuwbare energieprojecten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Microsoft | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT