Waarom Apple 1.400 hectare bos heeft gekocht

bos

17-04-2015 10:46 | Door: Willemien Groot

Om zeker te zijn van de levering van karton en papier uit duurzaam beheerd hout, heeft Apple twee bossen aangekocht. Het techbedrijf is nu eigenaar van ruim 1.400 hectare bosgebied.

De aankoop is een initiatief van Apple en het Amerikaanse Conservation Fund. Het areaal in de staten Maine en Noord-Carolina levert ongeveer de helft van het verpakkingsmateriaal dat Apple in 2014 verbruikte voor zijn gadgets en laptops. Het duurzame beheer van de Apple-bossen betekent verder dat er geen houtkap plaatsvindt om ruimte te maken voor woningen of landbouw.

In een verklaring schrijft Lisa Jackson van Apple dat de teloorgang van de Amerikaans bossen een van de meest onderschatte en urgente milieuproblemen is. In de afgelopen vijftien jaar is ruim 9,3 miljoen hectare verdwenen ten behoeve van de papier- en houtindustrie. Jackson roept andere bedrijven op het voorbeeld van Apple te volgen. 

De stap van Apple is onderdeel van de inspanningen de hele keten in eigen beheer te nemen. Het concern streeft ernaar om 100 procent duurzaam beheerd hout in zijn verpakkingen te verwerken.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Apple | Foto: Joshua Mayer, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT