Apple zoekt 300 megawatt groene energie in Ierland

Apple hernieuwbare energie

30-04-2015 12:05 | Door: Willemien Groot

Techbedrijf Apple is in Ierland op zoek naar tenminste zes hernieuwbare energieprojecten voor het nieuwe datacentrum in Galway. Met de bouw is een bedrag van € 850 mln euro gemoeid.

Apple bouwt in Ierland en Denemarken twee nieuwe datacentra die tot de grootste van Europa behoren. De centra leveren onder meer de diensten iTunes en Siri. Apple heeft toegezegd dat de datacentra, net als de andere locaties, draaien op hernieuwbare energiebronnen.

Volgens de Ierse krant The Irish Times heeft Apple voor de locatie in Galway, met een capaciteit van 300 megawatt, tenminste zes verschillende hernieuwbare energieprojecten nodig. In Ierland is dat voornamelijk wind. De investeringen zouden kunnen oplopen tot €400 mln, schrijft de krant. Apple geeft de voorkeur aan een afnameovereenkomst voor een langere periode, maar sluit niet uit een park aan te kopen.

De twee Europese datacentra zijn de grootste investeringen die het concern tot dusver in Europa heeft gedaan. In totaal gaat het om een bedrag van € 1,7 mrd. Ierland en Denemarken kregen de voorkeur door de aanwezigheid van hernieuwbare bronnen en het koele klimaat. Dat maakt de datacentra geschikt voor buitenluchtkoeling.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Irish Times, Bloomberg | Foto: Matt Buchanan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT