05-05-2015 13:44 | Door: Willemien Groot

De zakelijke internetdienstverlener BIT gaat het nieuwe bezoekerscentrum verwarmen met restwarmte uit het naastgelegen datacentrum. De ruimte gaat in 2016 open.

Het gebouw van 1.200 vierkante meter wordt voorzien van vloerverwarming. De restwarmte van het nabijgelegen datacentrum is voldoende om het water in het buizenstelsel op temperatuur te houden. Een loopbrug verbindt de nieuwe ruimte met het hoofdkantoor van het bedrijf in Ede.

BIT bestaat volgend jaar twintig jaar. Bij de jubileumviering gaat het nieuwe centrum officieel open.
Het bedrijf gaat de ruimte gebruiken voor lezingen en workshops. In het gebouw komt ook een fitnesscentrum voor het personeel.

Volgens BIT past het bezoekerscentrum in het duurzaamheidsbeleid van de onderneming. Dat voorziet in het gebruik van groene stroom en energie-efficiënte, en in duurzaam personeelsbeleid.  

De bouw van BIT-MeetMe is live te volgen via een webcam.

Bron: BIT, EdeStad | Foto: Arthur Caranta, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)