Hoesje iPhone 6 haalt stroom uit radiogolven

Wifi Hotspot

06-05-2015 10:05 | Door: Willemien Groot

Een nieuw beschermhoesje voor de iPhone 6 haalt elektriciteit uit de radiogolven die de smartphone zelf uitzendt. De batterij gaat daardoor tot 30 procent langer mee.

Het hoesje zet volgens de makers radiogolven om in stroom. De vinding van het Canadese bedrijf Nikola Electronics Labs gebruikt de radiogolven die de smartphone zelf produceert om een netwerkverbinding te maken. Een omvormer zet die om in gelijkstroom, waarmee de batterij tijdens het gebruik direct wordt gevoed. Het hoesje bevat dus geen externe extra accu die dient als back-up.

De Canadese start-up presenteerde de gadget tijdens een event van de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch. Het stroomopwekkende hoesje is ontwikkeld aan de Ohio State University. Volgens Nikola Labs, dat is gespecialiseerd in robotica, is de technologie ook toe te passen in wearables en kleine medische apparaten. 

De makers willen via een crowdfundingcampagne op Kickstarter voldoende geld ophalen om het hoesje op de markt te brengen. Het hoesje kost 99 dollar.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TechCrunch, Engadget | Foto: woodleywonderworks, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT