Apple beschermt Chinese bossen met WNF

Chinees bos

11-05-2015 12:52 | Door: Jerom van Gemert

Het Amerikaanse bedrijf Apple gaat verantwoord bosbeheer in China stimuleren. Een vijfjarig project moet ruim 400.000 hectare voor verantwoorde bosbouw veiligstellen.

Apple werkt samen met WNF voor het project van vijf jaar. Het project laat bedrijven zien hoe ze kunnen bijdragen aan de bescherming van bossen. Dit kan onder andere door efficiënter papiergebruik, meer papier recyclen en het gebruik van duurzame bronnen voor papier. Daarnaast helpt het techbedrijf bij de aanplant van nieuw bos.

Eén van de doelen is om meer bosbouw in China aan de eisen van het FSC-keurmerk te laten voldoen. China is de grootste houtproducent en -consument ter wereld. Door over te stappen naar duurzame houtkap kan het land zijn milieu-impact verkleinen.

Apple

Apple wil klimaatverandering stoppen. De technologiegigant probeert de milieu-impact van zijn toeleveringsketen te verkleinen. Het bedrijf kocht onlangs 14 hectare bos in de Verenigde Staten om de aanvoer van duurzaam hout te garanderen. Apple wil zijn verpakkingen volledig van duurzame bronnen maken.

In de Chinese provincie Sichuan investeert Apple in twee parken met thermische zonne-energie met een totaal geïnstalleerd vermogen van 40 megawatt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: WNF, Apple | Foto: Hipnos via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT