Nieuwe Fairphone krijgt 4G en is zelf te repareren

Concept Fairphone 2

15-05-2015 12:49 | Door: Willemien Groot

De nieuwe Fairphone 2 komt nog dit jaar op de markt. Het toestel is geschikt voor 4G en is makkelijk zelf te repareren. Dat meldt het bedrijf een blogpost op de eigen website.

Bij het ontwerp voor de nieuwe Android-telefoon is uitgegaan van een volledig nieuw ontwerp, blijkt uit het bericht. De Fairphone 2 krijgt een processor van Qualcomm. Het Amerikaanse concern is een van de grootste producenten van smartphone-chips ter wereld. 

De Nederlandse producent heeft voor het bedrijf gekozen, omdat het voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van eerlijke grondstoffen. Qualcomm is onder meer aangesloten bij het Code Aurora Forum. Volgens Fairphone laat het concern daarmee zien grote waarde te hechten aan transparantie over de herkomst van materialen.

Reparatie

Door de keuze voor Qualcomm is reparatie van het toestel veel eenvoudiger en is de gebruiker verzekerd van regelmatige software-updates, waardoor het toestel minder snel veroudert. De Fairphone 2 is geschikt voor het nieuwe 4G-netwerk dat in hoog tempo wordt uitgerold. Volgens het bedrijf was dit een essentieel onderdeel van de nieuwe smartphone.

In het nieuwe ontwerp streeft het bedrijf bovendien naar een grotere betrokkenheid van de gebruiker met de smartphone. In plaats van de smartphone te voorzien van zoveel mogelijk features, zijn de ontwerpers uitgegaan van gebruiksgemak, functionaliteit, en onderdelen en materialen van eerlijke, traceerbare herkomst. Het idee erachter is dat als de gebruiker begrijpt hoe het toestel in elkaar zit, hij makkelijker zijn telefoon zelf kan onderhouden en repareren.

Het toestel moet na de komende zomer op de markt komen. Fairphone schrijft in de blogpost dat het bedrijf de komende maanden meer onthult over de specificaties.

Eerder dit jaar is het bedrijf op een event van de techwebsite The NextWeb uitgeroepen tot de snelstgroeiende Nederlandse start-up. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Fairphone | Foto: Fairphone

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT