Hoe BT met events meer recyclet

BT Tower

03-06-2015 10:12 | Door: Willemien Groot

Telecombedrijf BT heeft voor Groot-Brittannië op een haar na de doelstelling voor 100 procent afvalrecycling bereikt. Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag van de telecomgigant.

Over 2014 is 98 procent van het afval teruggewonnen of gerecycled. Eind 2015 moet dit 100 procent zijn. Volgens het bedrijf is de betrokkenheid van het personeel bij het recyclingprogramma vergroot door verschillende spelelementen in te voeren. In Slam Dunk Junk-evenementen is onder meer voorlichting gegeven over de bedoeling van de verschillende afvalbakken. De afvalbakken staan prominenter in de kantoren en winkels en zijn duidelijker gemerkt. Wereldwijd slaagde het concern erin 34 procent van het afval te recyclen.

Energiebesparing

Het energieverbruik ging omlaag door efficiëntere koelsystemen en de vervanging van bestaande verlichting door LED-lampen. In 2014 zijn 5,600 LED-lampen geïnstalleerd. Nieuwe sensorsystemen moeten voorkomen dat verlichting onnodig aanstaat.

BT gebruikt voor alle operaties in Groot-Brittannië elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Het concern koopt groene stroom door middel van langjarige afnamecontracten.

Waterverbruik

Het waterverbruik ging met 12 procent omlaag. BT installeerde in Groot-Brittannië watermeters die het verbruik ieder half uur meten. In de praktijk blijkt dat waterverspilling door lekkages of druppelende kranen veel eerder zijn op te sporen. Over het hele jaar gemeten bespaarde die maatregel 150.000 kuub water, 12 procent van het totale verbruik. In 2016 moet het verbruik met nog eens 2 procent zijn gedaald.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BT, edie.net | Foto: Elliott Brown, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT