Camera haalt stroom uit Wifi-signaal

Powifi, opladen via Wifi

04-06-2015 14:39 | Door: Willemien Groot

PoWifi is een nieuwe, duurzame oplader, als het aan onderzoekers van de University of Washington ligt. Met de kleine hoeveelheid stroom uit een router kon een camera foto's maken.

De laadtechniek PoWifi is een systeem dat het geringe vermogen van maximaal 1 Watt uit Wifi-signalen opvangt en omzet in stroom. Volgens de ontwikkelaars verleidt het systeem een router om permanent een signaal uit te zenden, ook als dat de router niet in gebruik is. De testopstelling van de University of Washington bestaat uit een kleine camera en een supercondensator. Iedere 35 minuten verzamelt de condensator net voldoende stroom om een camera een foto te laten maken.

Smartphone

Het vermogen uit Wifi is veel te zwak om een smartphone of andere apparatuur op te laden. Wel biedt PoWifi volgens de onderzoekers mogelijkheden voor voor kleinere apparaten die weinig stroom verbruiken. De technologie is breder inzetbaar dan die van het Amerikaanse WiTricity. De draadloze stroomvoorziening van dit bedrijf werkt alleen op speciaal daarvoor bestemde apparaten. PoWifi gebruikt bestaande Wifi-standaarden. 

Vorige maand presenteerde het Amerikaanse bedrijf Nikola Labs een iPhone-hoesje dat radiogolven omzet in laadstroom. De ontwikkelaars hebben een crowdfundcampagne opgezet om het beschermhoesje op de markt te brengen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Popsci, Kachwanya | Foto: Arkangel, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT