Hoe softwarebedrijf Sefaira bijdraagt aan duurzame bouw

Sefaira software daglichtanalyse

05-06-2015 12:11 | Door: Willemien Groot

Software speelt een steeds grote rol bij de ontwikkeling van duurzame en energiezuinige gebouwen. De Amerikaanse software-ontwikkelaar Sefaira is daarvoor beloond met de Duurzame Innovation Pitch 2015.

Sefaira levert onder meer software voor energie- en daglichtanalyses. De visualisatie van een ontwerp gebeurt in real-time. Het bedrijf is in 2009 opgericht en is een pionier op het gebied van real-time prestatieanalyses voor architecten en ingenieursbureaus. De visualisaties leveren een belangrijke bijdrage bij het ontwerp van duurzame en energie-eficiënte gebouwen.

De Award is uitgereikt tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada en is een initiatief van de Dutch Green Building Council. “We hebben gekozen voor bijzondere software die met respect voor de architect doorrekeningen kan maken van de duurzaamheid van een gebouwontwerp", zegt jurylid Meiny Prins van Priva, gespecialiseerd in klimaatbeheersingssystemen, in een persbericht.

Sefaira was een van de vijf genomineerden. Het bedrijf heeft kantoren in New York en Londen en is sinds kort actief op de Nederlandse markt. In iets meer dan een jaar tijd heeft het bedrijf verschillende grote architectenbureaus geworven als klant, waaronder Broek Bakema. Het bedrijf wil de prijs gebruiken voor verdere uitbreiding op de Nederlandse markt.

Innovaties

De Innovation Pitch bestaat sinds 2009 en is bedoeld voor bedrijven en organisaties die een innovatieve bijdrage leveren aan de verduurzaming van de vastgoedsector en de gebouwde omgeving. Eerdere winnaars van de Innovation Pitch van Provada zeggen flink voordeel te hebben gehad van de prijs. De Solartable van H2innovations is inmiddels verkocht in binnen- en buitenland.

De Solartable is een innovatieve tafel speciaal ontworpen voor laptops. Het tafelblad is voorzien van een zonnepaneel en vier usb-poorten. Het meubel is populair bij strandtenten, restaurants en kantoren. “Deze prijs zorgt ervoor dat je veel eerder met klanten in gesprek komt", zegt directeur Han Huisman van H2innovations. "Ik hoop voor deze winnaar dat het hem ook vele kansen biedt.”

De eervolle vermelding ging naar de bouwinnovatie WasteBasedBrick van het Nederlandse StoneCycling. StoneCycling produceert bakstenen en tegels van sloop- en productieafval. Volgens de jury levert het bedrijf 'een prachtig product dat een bijdrage levert aan de circulaire economie'.

Bekijk een filmpje over de technologie van Sefaira:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dutch Green Building Council, Crunchbase | Foto: Sefaira

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT