KPN Ventures stapt in IoT-bedrijf Actility

KPN toren Amsterdam

17-06-2015 12:22 | Door: Willemien Groot

KPN Ventures stapt in in een investeringsronde van het Franse bedrijf Actility, gespecialiseerd in netwerk- en platformtoepassingen voor de Internet of Things-markt.

KPN neemt een minderheidsbelang in de onderneming. Met de investeringsronde is in totaal een bedrag van $ 25 mln gemoeid. Tot de deelnemers behoren ook Orange, Swisscom en Ginko Ventures, het Europese investeringsfonds van Foxxcon.

Met de deelname wil KPN bijdragen aan een Internet of Things-systeem voor de Nederlandse markt. Actility gebruikt het opgehaalde bedrag om het ontwikkelde ThingPark verder naar de markt te brengen. Het Franse bedrijf werkt aan open standaard netwerkoplossingen voor toepassing in een Internet of Things.

Beide ondernemingen namen het voortouw in de oprichting van de zogenoemde LoRa-alliantie. Het samenwerkingsverband wil die radiotechnologie uitrollen tot wereldwijde standaard. Daarmee communiceren apparaten die weinig stroom en data verbruiken met het internet, zoals straatverlichting. Het is volgens KPN de bedoeling die standaard dit jaar te introduceren. Ook grote spelers als Google en Samsung zijn op de Internet of Things-markt actief, met andere standaarden.

Slimme producten

KPN Ventures is een investeringsfonds van het telecombedrijf dat is bedoeld om de betrokkenheid bij start-ups te vergroten. Innovaties in netwerken en slimme producten moeten daardoor sneller van de grond komen. KPN Ventures heeft daarvoor € 35 mln tot zijn beschikking. Het telecombedrijf heeft niet bekend gemaakt welk bedrag met de deelname in Actility is gemoeid.

Het Franse techbedrijf is onder meer in Vlaanderen betrokken bij een pilot voor de automatische aansturing van waterpompen. Het doel daarvan is het energieverbruik voor waterleveranties te verminderen. Het bedrijf werkt hierin samen met het Belgische drinkwaterbedrijf De Watergroep. Sterk wisselende energieprijzen maken het aantrekkelijk om water tijdelijk op te slaan.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: KPN | Foto: Cory Doctorow, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.



Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT