Cisco zet reuzenstap in hernieuwbare energie

Hoofdkantoor Cisco, San José, Californië

26-06-2015 14:27 | Door: Willemien Groot

ICT-gigant Cisco Systems heeft een contract gesloten met NRG Energy voor de bouw van een zonnepark van 20 megawatt. Het is de eerste grote investering van het concern in groene stroom.

De NRG Renew-divisie van het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf NRG Energy bouwt en exploiteert de nieuwe installatie, die eind 2016 online komt. Cisco Systems neemt de komende twintig jaar tegen een vaste prijs alle elektriciteit af die het zonnepark levert. Het park voorziet het hoofdkantoor van Cisco in San José, Californië, van groene stroom.

Voor Cisco is het de eerste grote investering in hernieuwbare energie. De afgelopen jaren investeerde het concern vooral in maatregelen die de energie-efficiëntie van ICT-toepassingen verbeterden. Het ICT-bedrijf heeft vastgelegd dat in 2017 een kwart van de stroom die het bedrijf verbruikt, afkomstig moet zijn uit hernieuwbare bronnen. NRG Renew installeerde eerder ongeveer twee megawatt aan zonnepanelen bij verschillende Cisco-faciliteiten. 

Onder de ICT-giganten lopen Apple, Google en Facebook ver vooruit. Andere concerns zijn bezig met een inhaalslag. Eerder deze maand kondigde Amazon de bouw aan van een nieuw zonnepark, met een geïnstalleerd vermogen van 80 megawatt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cisco, eWeek, Fortune Magazine | Foto: Travis Wise, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT