Sharp bouwt eerste smartphone met biobased scherm

Sharp

10-07-2015 14:32 | Door: Willemien Groot

Het Japanse elektronicaconcern Sharp brengt deze maand een smartphone op de markt met een scherm van plantaardig plastic.

Het biobased plastic Durabio is ontwikkeld door de chemietak van Mitsubishi. Het is voor het eerst dat het biobased materiaal een toepassing krijgt in een smartphone. Volgens Mitsubishi Chemical is sprake van een wereldprimeur.

Smartphone-fabrikanten zijn al langer op zoek naar alternatieven voor glas. Het is zwaar, en krast en breekt snel. Gewone plastics op oliebasis zijn wel lichter, maar krassen nog sneller. De sterkere plasticvarianten zijn niet transparant genoeg of vervormen het beeld.

Volgens Mitsubishi Chemical heeft Durabio alle goede eigenschappen. Het is licht, sterk en bezit een goede helderheid. Sharp verwerkt het biobased plastic in de Aquos Crystal 2, die deze maand op de markt komt. De voorloper, Crystal 1, was een van de eerste smartphones zonder klemrand om het glas vast te houden.

Mitsubishi gebruikt hetzelfde biobased materiaal voor de touch-screens in zijn auto's. Volgens het concern heeft het biobased plastic, vooral door de helderheid, vele toepassingen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Mitsubishi | Foto: Sharp

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT