HP vergroent in een klap alle datacentra in Texas

Windmolens VS

22-07-2015 12:16 | Door: Willemien Groot

Het Amerikaanse techbedrijf HP heeft een overeenkomst gesloten met SunEdison voor de aankoop van de stroomopbrengst van 112 megawatt aan windturbines. De groene elektriciteit gaat naar alle HP-datacentra in Texas.

Het windpark van SunEdison levert voldoende duurzame stroom om de elektriciteitsvraag van de vijf datacentra van Hewlett-Packard in Texas te dekken. 

HP bespaart met de aankoop van duurzame elektriciteit een jaarlijkse uitstoot van 340.000 ton CO2 per jaar, vergelijkbaar met de uitstoot van 65,000 auto's.

Duurzaamheidsdoel gehaald

HP heeft in het duurzaamheidsprogramma Living Progress opgenomen dat de CO2-uitstoot door de hele keten in 2020 met 20 procent is gedaald, ten opzichte van het peiljaar 2010. De investering in het Texaanse windpark betekent dat het tech-bedrijf die reductie al eind dit jaar bereikt. 

De power purchase agreement (PPA) heeft een looptijd van twaalf jaar. SunEdison kan nu beginnen met de bouw van het windmolenpark South Plains II, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 300 megawatt. Het park komt in 2016 online.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Hewlett-Packard | Foto: Elekhh, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT