Overname kaartendienst Nokia voorbode zelfrijdende auto's

03-08-2015 15:13 | Door: Dimitri Reijerman

Een Duits consortium waarin Audi, BMW en Mercedes zetelen heeft de kaartendivisie Here van Nokia overgenomen voor €2,8 mrd. De autofabrikanten willen de kaartendienst onder andere gaan inzetten voor zelfrijdende auto's.

De Duitse autofabrikanten krijgen met de overname kaartmateriaal in handen die nodig is om auto's deels of geheel autonoom te laten rijden. Daarvoor zijn zeer nauwkeurige kaarten essentieel. Daarnaast kunnen de autobouwers Here gebruiken om de navigatiesoftware in de boordcomputers van bestaande voertuigen te verbeteren.

Uber en Facebook

Met de overname zijn Audi, BMW en Mercedes de Amerikaanse techbedrijven Uber en Facebook te snel af. Ook Google en Apple zouden belangstelling hebben gehad in de kaartendivisie van Nokia. De it-bedrijven zijn net als de meeste autofabrikanten ook bezig om zelftrijdende voertuigen te ontwikkelen.

Het Nederlandse TomTom is mogelijk de verliezer door de verkoop van Nokia Here. TomTom is steeds afhankelijker van overeenkomsten met autofabrikanten nu de verkoop van losse navigatiekastjes terugloopt. De navigatieleverancier zet ook in op systemen voor zelfrijdende auto's. TomTom is daarvoor een samenwerking gestart met Bosch.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nokia

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT