Epson belooft langer en goedkoper printen met EcoTank-printers

06-08-2015 07:45 | Door: Dimitri Reijerman

Printerfabrikant Epson heeft een aantal EcoTank-printers aangekondigd die dankzij forse inkttanks de kosten voor het printen in kleur en zwart-wit fors kunnen verlagen. Ook kan de printer jarenlang afdrukken leveren voordat de tanks bijgevuld moeten worden.

Vrijwel alle printerfabrikanten hanteren bij inkjetprinters het model waarbij de printers veelal met verlies worden aangeboden, maar voor de benodigde inktcartridges met een kleine inhoud fors betaald moet worden. Zeker bij kleurenprinters kan dit stevig in de papieren lopen.

Epson zegt dat zijn nieuwe EcoTank-printers deze ergernis niet opwekken dankzij de aanwezigheid van grote inkttanks aan de zijkant van de nieuwe EcoTank-printers. Epson claimt dat deze tanks net zoveel inkt bevatten als twintig reguliere inktcartridges.

De printerfabrikant zegt dat een volle tank de gebruiker minimaal twee jaar laat printen, waarbij het bedrijf 8.500 pagina's in kleur noemt voor een all-in-one-model en tot 20.000 pagina's in kleur voor de zakelijke EcoTank-printers.

De aanschafprijs van een EcoTank-printer ligt weliswaar hoger dan die van een reguliere inktjetprinter, maar een set van vier inktflessen voor een refill kost slechts $ 52. Bovendien wordt het milieu ontzien doordat er geen cartridges meer bij het afval verdwijnen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Epson | Foto: Epson

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT