China gaat vervuiling meten met drones en satellieten

07-08-2015 07:14 | Door: Dimitri Reijerman

De Chinese overheid wil met drones, satellieten en sensoren de lucht-, water- en bodemvervuiling beter in kaart brengen. Doel is om de milieuvervuiling efficiënter aan te pakken en lokale overheden beter te kunnen sturen.

Volgens plannen van de overheid moeten er de komende vier jaar twee satellieten worden ontwikkeld die de atmosfeer boven China in de gaten houden. Ook moeten er twee satellieten beschikbaar komen voor het maken van foto's met aanzienlijk hogere resoluties dan de kunstmanen die China nu in de lucht heeft.

China wil ook meer drones in gaan zetten om de bronnen van luchtvervuiling op te sporen. Eerder zette de overheid al onbemande vliegtuigjes in boven vervuilde gebieden in het noorden van China. Verder willen de autoriteiten meer sensoren plaatsen. Deze monitoringstations moeten een beter inzicht geven in bijvoorbeeld smogvorming.

Met de nieuwe tools hoopt de Chinese regering de milieuvervuiling in het land beter aan te kunnen pakken. Ook moeten de lokale autoriteiten door de kwalitatief betere data overtreders sneller aanspreken en eventueel bestraffen.

China heeft lange tijd cijfers over de omvangrijke milieuvervuiling onder de pet gehouden, maar het land is, mede aangezet door een groeiende publieke verontwaardiging, bezig met een omslag. Het land verwacht de komende jaren $ 1.600 mrd nodig te hebben om alle milieuproblematiek het hoofd te bieden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eco Business | Foto: Foto: Kevin Dooley, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT