NXP zet in op ethernettechnologie voor automotive-markt

14-08-2015 09:47 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse chipfabrikant  NXP heeft netwerkhardware voor de automotive-industrie aangekondigd die is gebaseerd op de beproefde ethernetstandaard. De technologie kan nuttig zijn voor zelfrijdende auto's en 'connected' voertuigen.

De nieuwe chips, een ethernettransceiver en een ethernetswitch, zijn met een snelheid van 100 megabit per seconde tien maal sneller dan netwerkverbindingen op basis van de 'oude' maar breed toegepaste FlexRay-standaard.

De onderliggende ethernettechnologie, die al decennialang wordt toegepast bij traditionele computers, is aangepast voor de specifieke eisen die autofabrikanten hebben. Zo moet de hardware ongevoelig zijn voor storingen.

BroadR-Reach

De nieuwe ethernetstandaard voor automotive-toepassingen heet BroadR-Reach. Diverse bedrijven, waaronder BMW en Broadcom, ontwikkelen BroadR-Rech via de Open Alliance-groep.

De ethernettechnologie leent zich op papier voor tal van toepassingen die meer bandbreedte nodig hebben, zoals geavanceerde infotainmentsystemen en achteruitrijcamera's die steeds vaker in moderne auto's zijn te vinden. Voor aankomende modellen, waaronder zelfrijdende auto's en zogeheten 'connected cars', wordt snellere netwerktechnologie cruciaal.

NXP, een Nederlands bedrijf dat veel hardware verkoopt aan autofabrikanten, denkt dat tussen 2018 en 2020 de eerste auto's met netwerkverbindingen op basis van BroadR-Reach in de verkoop gaan.

Critici stellen echter dat BroadR-Reach nog niet volwassen genoeg is, schrijft Eetimes. Ook de snelheidswinst is volgens sommigen onvoldoende en Broadcom heeft nog de nodige patenten rusten op de technologie, wat een vertragend effect kan hebben op de adoptatie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: NXP | Foto: NXP

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT