Qualcomm richt zich op internet-of-things met overname CSR

17-08-2015 10:28 | Door: Dimitri Reijerman

Qualcomm heeft de overname van CSR afgerond. Daarmee krijgt de chipfabrikant een bedrijf in handen met kennis van internet-of-things-software en automotive.

Qualcomm betaalde $ 2,2 mrd voor CSR, wat staat voor Cambridge Silicon Radio. De chipfabrikant is vooral bekend van zijn Snapdragon-chips voor mobiele apparaten, maar de bedrijfsresultaten zijn de laatste kwartalen lager door toegenomen concurrentie. Met CSR kan Qualcomm zich richten op nieuwe markten.

De software en chipontwerpen van CSR zijn vooral gericht op internet of things-toepassingen, maar ook bruikbaar voor de automotive-markt. Qualcomm denkt, net als concurrenten als Nvidia en Samsung, dat deze sectoren de komende jaren steeds belangrijker en daarmee lucratiever worden.

Internet-of-things-toepassingen, bijvoorbeeld sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit, vereisen chipontwerpen die zuinig en veelal draadloos hun werk doen. Qualcomm heeft met zijn Snapdragon-processors de nodige kennis in handen, terwijl CSR ervaring heeft met diverse draadloze technologieën. Ook voor de automotive-markt hebben beide bedrijven relevante hardware en software. Deze kan ingezet worden voor bijvoorbeeld de bouw van 'connected cars'.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Qualcomm | Foto: Kārlis Dambrāns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT