Acer toont mini-pc op basis van opstapelbare modules

02-09-2015 15:05 | Door: Dimitri Reijerman

Acer heeft op de IFA-elektronicabeurs de Revo Build getoond. Dat is een modulaire mini-pc waarbij diverse componenten als Lego-steentjes op elkaar zijn te plaatsen.

Het basiscomponent van de Revo Build M1-601 bevat een Intel Celeron- of Penitum-processor, samen met 8 gigabyte-werkgeheugen, drie USB-poorten en een SD-kaartlezer.

Het hoofdonderdeel bevat ook een connector aan de bovenkant om verbinding te maken met extra modules. Door middel van magneetjes wordt het maken van de koppeling vergemakkelijkt.

Aan de onderzijde kan optioneel een module met een grafische processor worden geplaatst, waardoor de videoprestaties van het apparaatje toenemen. Om meer opslag te krijgen kan aan de bovenzijde van de basismodule een module met een harddisk van 500 gigabyte of 1 terabyte worden neergezet.

Deze is tevens portable te gebruiken. Dat geldt ook voor een optionele power bank-module om de Revo Build zonder stopcontact te kunnen gebruiken en smartphones draadloos te laden.

Modules upgraden

De Revo Build moet dankzij zijn modulaire opbouw het gemakkelijker maken om de functionaliteit van de mini-pc uit te breiden en om modules te upgraden. Ook kan een defect onderdeel gemakkelijk worden vervangen zonder dat alle hardware afgedankt hoeft te worden.

De koper is wel beperkt tot het module-aanbod van Acer, maar de fabrikant belooft met uitbreidingen te komen. De Revo Build gaat in Europa € 199 kosten en is vanaf oktober verkrijgbaar.

Eerdere modulaire elektronicaconcepten

Acer is niet het eerste modulaire concept voor een mini-pc. Eerder kwam Razer al met Project Christine, een modulaire gaming-pc, maar tot nu toe lijkt dit apparaat in de conceptfase te zijn blijven steken.

Wel werkt Google aan een modulaire smartphone, al heeft ook dit project vertraging opgelopen. Ook interessant is het Puzzle Cluster, waarbij van ongebruikte onderdelen van modulaire smartphones een eenvoudige pc in elkaar gezet kan worden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Acer | Foto: Acer

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT