Indiase zendmastexploitanten willen dieselgebruik flink verlagen

07-09-2015 10:00 | Door: Dimitri Reijerman

Twee Indiase zendmastexploitanten hebben aangegeven dat zij hun dieselverbruik voor het koelen en voeden van de zendmasten fors willen afbouwen.

Het bedrijf Indus Tower, dat 111.000 zendmasten in India exploiteert, heeft aangegeven dat het bij circa de helft van de masten elektrisch aangedreven koelsystemen gaat installeren. Daarmee wordt het dieselgebruik, waarmee torens ook gevoed worden, flink verminderd.

Het zou gaan om een energiebesparing van 30 procent. Binnen twee jaar denkt het bedrijf de investering te hebben terugverdiend.

Hernieuwbare energiebronnen

Ook het bedrijf Viom Networks heeft aangegeven dat het voor zijn zendmasten minder diesel wil gaan verstoken. Het bedrijf wil voor dit einde van het jaar 35 procent minder diesel gebruiken, schrijft Clean Technica.

Beide bedrijven zeggen ook te kijken naar hernieuwbare energiebronnen, al kunnen deze slechts deels gebruikt worden door de hoge beschikbaarheidsnormen voor zendmasten. Exploitanten van zendmasten in India worden mede door het vrijgeven van de dieselprijzen door de staat gedwongen om naar goedkopere en veelal schonere alternatieven te kijken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Clean Technica | Foto: J.smith, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT