Fujitsu scherpt CO2-reductiedoelen verder aan

Chip

14-09-2015 07:00 | Door: Dimitri Reijerman

Het Fujitsu-concern scherpt zijn doelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot verder aan. Ook wil het bedrijf de milieuprestaties van zijn datacenters verbeteren en producten duurzamer maken.

In boekjaar 2015 moet er 38 miljoen ton aan CO2-emissies worden voorkomen, zo heeft Fujitsu bekendgemaakt. Voorheen was het doel nog 26 miljoen ton. De plannen maken onderdeel uit van het Milieu Actie Plan van Fujitsu. In het afgelopen boekjaar, dat tot maart van dit jaar liep, heeft de Fujitsu Groep zijn CO2-emissies ten opzichte van peiljaar 1990 met 20 procent kunnen reduceren.

Fujitsu zegt ook verder in te zetten op het eco-vriendelijker maken van zijn producten. In 2014 heeft het bedrijf gepoogd om het aantal onderdelen in nieuwe producten te verminderen. Ook beperkt Fujitsu de grootte, dikte en het gewicht van zijn producten. Zo zijn er minder grondstoffen nodig. 

Efficiëntere datacenters

Een onderdeel waar het concern zich nog meer op wil gaan richten zijn de datacenters. Om verder energie te besparen in de rekencentra heeft het bedrijf een nieuwe tool ontwikkeld die het energiegebruik inzichtelijker maakt. Het bedrijf zegt dat de tool al daadwerkelijk besparingen heeft opleverd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fujitsu | Foto: Fujitsu

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT