Gronings windpark voor Google in bedrijf genomen

windpark eneco

17-09-2015 18:16 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf Eneco heeft het windpark Delfzijl Noord in gebruik genomen. De windmolens staan op het terrein van Groningen Seaports. Google neemt de volledige productie van het park af.

Het windpark Delfzijl Noord is eerder af dan het datacentrum dat de stroom zal afnemen. Vanaf volgend jaar neemt Google de jaarproductie van het windpark voor tien jaar af, om zo zijn nieuwe rekencentrum in de Eemsnhaven van lokaal opgewekte hernieuwbare stroom te voorzien.

Voor Eneco is het het grootste windpark op land dat het bedrijf in beheer heeft. Eneco investeerde € 90 mln in de 19 windmolens van het park. Samen hebben de door de Duitse turbinefabrikant Nordex geleverde molens een vermogen van 63 megawatt.

Het park zal gemiddeld 175 miljoen kilowattuur per jaar opwekken, evenveel als 55.000 Nederlandse huishoudens jaarlijks gebruiken. Via een power purchase agreement (PPA) komt deze volledige productie toe aan Google.

windpark

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Eneco | Foto's: Eneco 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT